Een nieuwe relatie (deel 1)

‘Het is weer tuinweer. Om de vaart er in te houden volg ik het advies van mijn vrouw en plaats ik een ‘oudje’ over mijn nieuwe liefde.
Het is wat: Na een huwelijk van 10 jaar ben ik een nieuwe relatie begonnen. Een scheiding is niet aan de orde. Want ik kan mijn oude liefde nog niet missen. Intussen bloeit er wel iets moois op met mijn nieuwe.
Zes jaar geleden ben ik met Mini getrouwd. Omdat ze veel avonddiensten draaide vond ik dat ze een mobiele telefoon moest hebben. Ik kocht voor haar een Nokia 3310 omdat ik die zelf ook een had. Dan kon ik ‘m makkelijker uitleggen. Bellen en SMS-en. Meer hoef je niet te kunnen met een telefoon. Toch?
Ik vroeg ik een abonnementsadvies bij Vodafone. De verkoper was goed. Hij zei eerlijk dat ik het beste af was met een SIM-only van € 6.25 p.p. Jarenlang konden we er mee uit de voeten. Nadat ik met scoutingactiviteiten was gestart begon de rekening te stijgen. Niet vreemd want de meeste jongelui zijn vrijwel uitsluitend mobiel te bereiken.
Voor, tijdens en na de Dag Herdenken Geweldslachtoffers werden een paar dingen duidelijk.

  1. Er zit aardig sleet op mijn routine met het 100.000stratenboek van Shell. Ik ben nogal regelmatig verkeerd gereden. Mini begon hardop te denken over een TomTom.
  2. Voor de DHG moesten er meer telefoonnummers in mijn telefoon dan er in pasten.
  3. De telefoonkosten zijn de pan uit gerezen.

Achteraf ben ik maar eens écht naar de samenstelling van mijn rekeningen gaan kijken. En toen kon zelfs ik bedenken dat een ander abonnement goedkoper zou zijn. En zelfs ik weet dat een nieuw toestel dan tot de mogelijkheden behoort.
Tijdens de JOTA (scouting: Jamboree On The Air) had ik een zendamateur in de auto. Die had een navigatiesysteem op z’n telefoon. Dát was interessant. Dus ik vertelde m’n verhaal en vroeg hem naar de geheimen van internet op mobiel. Want als ik dan tóch….. Toch?Die begon meteen razend enthousiast over een toestel met een paranoïde besturing of zoiets. Met mijn vriend Google ben ik eens rond gaan snuffelen.
Aanleiding genoeg om rap naar de winkel van Vodafone te rennen. Daar was genoeg te verdienen met een nieuw abonnement. En bij een nieuw abonnement hoort ook een nieuw toestel. En als het dan kán, dan ook maar meteen goed.  We waren er vlug uit.De verkoper legde na mijn verhaal een toestel op de balie. Hetzelfde als waar de ZA zo lyrisch over had gedaan. De Samsung Galaxy S i9000. Met android besturingsysteem.
(Wordt vervolgd)

Dit bericht is geplaatst in Met een glimlach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>