Cheyenne

http://www.ed.nl/nieuws/algemeen/binnenland/8981927/Moeder-dode-peuter-niet-meer-terug-cel-in.ece

http://www.ed.nl/regio/valkenswaard/8982057/Cheyenne-stelselmatig-mishandeld-voor-haar-dood.ece

http://www.ed.nl/regio/valkenswaard/8990605/6-jaar-geeist-voor-doden-peuter-Cheyenne.ece

Twee vrouwen met een peuter van 2 jaar. Een problematische relatie. Ze ervaren het kind als lastig. Zó lastig dat ze het stelselmatig ernstig mishandelen. Zelfs met een riem. Desondanks zijn ze bezig met een nieuwe zwangerschap.

Op weg naar de donor gaan ze naar een verjaardagsfeestje. Daar zijn meer kinderen aanwezig. Cheyenne wil niet gaan slapen waardoor de vrouwen de ontmoeting met de donor in het water zien vallen. De vrouwen krijgen ruzie. Moeder sluit zich op in de badkamer en de vriendin tuigt Cheyenne zo af dat er paniek uitbreekt. Een ambulance wordt gebeld. 18 uur later overlijdt Cheyenne in de armen van haar ‘moeder’.

Het ergste moet nog komen: Tegen moeder wordt 365 dagen gevangenisstraf geëist, waarvan 267 dagen voorwaardelijk, zodat ze niet meer naar de gevangenis hoeft.

Tegen de vriendin die de fatale klappen heeft uitgedeeld wordt 6 jaar geëist.                          Dat betekent: 6 jaar x 2/3 = 4 jaar – 15 maanden = over 2 jaar en 9 maanden loopt deze vrouw weer vrij rond.

ONVOORSTELBAAR Een déjà vu. Wat bezielt het Openbaar Ministerie? Voor moord en doodslag op volwassenen worden steeds forser straffen geëist. Nog lang niet hoog genoeg, maar er komt beweging in. Maar als onschuldige, weerloze kinderen worden vermoord dan komen de daders met een schijntje weg.

Moordenaars! Terwijl Cheyenne eigenlijk door deze vrouwen verzorgd en beschermd had moeten worden. Alleen voor het niet verzorgen moeten ze al jaren opgeborgen worden. Dan nog een hele poos voor het mishandelen van een weerloos wezentje. En tot slot de rest van hun leven voor de dood van Cheyenne. Minder is niet acceptabel. Hopelijk heeft de rechtbank meer verstand.

 

Dit bericht is geplaatst in Moord en doodslag, Onvoorstelbaar. Bookmark de permalink.