Bloggen

Toeval bestaat niet. Heb ik nog geen twee weken geleden besloten om te gaan bloggen, was ik afgelopen vrijdag als ‘vaste toehoorder’ aanwezig bij het hoorcollege voor de BD-/EDNero’s. Ochtendspreker was Ernst-Jan Pfauth. Voor deze Opa een menneke van 25, nauwelijks ouder dan de studenten aan wie hij les gaf. Maar…..
…..dat ‘menneke’ is wél een autoriteit op zijn werkgebied: bloggen en internet. Werd door de kwaliteitskrant gevraagd voor de internetredactie van NRC vanwege zijn dagelijkse blog en is nu chef internetredactie daar. Dan heb je wat in je mars. Qoute:”We weten niet waar het gaat eindigen, we zijn gewoon begonnen”.
Opvallend was dat ik in een zaal vol met jongelui de enige was die al begonnen was met een blog. Hij spoorde iedereen aan om het te doen. Een goed gelezen blog opbouwen kost tijd en energie. Maar het is al een begin als je elke dag één uur aan je blog besteed.
Belangrijkste wat ik van Ernst-Jan heb meegekregen: Zoek één onderwerp om over te bloggen. Een ‘niche’, heet dat tegenwoordig. Wellaan. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat zal gaan over levensdelicten en de strafmaat daarvoor in Nederland. Omdat ik ook luchtige stukjes wil blijven schrijven, heb ik — in gebruik genomen voor het stevige werk. Hier blijf ik proberen mijn lezers af en toe een glimlach op het gezicht te bezorgen.
Harrie

Dit bericht is geplaatst in Met een glimlach, Zomaar. Bookmark de permalink.