Blije mensen.

Op Facebook schreef ik zo-even “Keukendeur open, buiten was op de lijn, poes op de tuintafel, beddegoed uit het raam, blije mensen in mijn TL. Het lijkt wel lente :-)”

Eén blij mens in het bijzonder is weer een eye-opener voor mij. Een nieuwe kennis, toevallig ontmoet via m’n werk. Vriendelijk en opgewekt. We hebben een paar keer zakelijk op en neer gemaild. ‘n Complimentje over en weer. En dan ineens een BLIJ berichtje op Facebook. Beetje mysterieus, maar wel BLIJ. Kent veel mensen, dus krijgt veel reacties. Tussen de regels door gelezen krijg ik een vermoeden. ‘Achter de schermen’ vraag ik het op de man af.  Het was in de goede richting gedacht, maar toch nét even anders. En dan bedenk ik dat achter de opgewektheid, het warme en vriendelijke,  verdriet en spanning verscholen moeten zijn geweest.

Ik kijk nu met andere ogen. Daarmee stijgt mijn bewondering. Want om met verdriet en spanning, zó oprecht vriendelijk en opgewekt te blijven, kost energie. Dat weet ik uit ervaring.  Mij lukt dat in ieder geval lang niet altijd.

En dan nu zo’n groot en blij nieuws. Met hartverwarmende reacties. Het is mijn nieuwe kennis van harte gegund. Het is verdiend door zo moedig opgewekt te blijven. Ik vind het een voorrecht om dit te mogen zien en er zelf blij van te worden.

Dit bericht is geplaatst in Met een glimlach. Bookmark de permalink.